Kattbloggen

Kattbloggen

Om Kattbloggen

Denna blogg kommer handla om katterna först och främst. Sen kommer det säkert dyka upp andra saker, varför begränsa sig =)

Öppenhet

ÖvrigtPosted by S*LaSadie Tue, November 15, 2011 17:23:57
Jag har många gånger förundrats över hur vissa uppfödare har värsta hyspysh över sitt katteri. Katter kommer och går utan att man en minsta aning om varför, katter som bara försvinner ifrån deras hemsidor och liknande. Jag kan inte riktigt förstå detta, jag ser det som att man har något att dölja. Det är en hel del skitsnack i kattuppfödarvärlden med, tyvärr så är det så. Vissa personer har inget bättre för sig än att kasta skit på andra uppfödare av samma ras och snacket går runt runt. Jag försöker hålla mig utanför så mycket som möjligt, har bättre för mig, men samtidigt så tar jag ingen skit vilket kan leda till att jag hamnar i diskussioner med andra uppfödare på gott och ont.


I min värld så är en del av skitsnacket grundat på att man döljer katter, hymlar med lite ditt och datt, medan andra anser att alla ska inte veta vad som händer i ens katteri. Dock är man en offentlig person som man kan anse sig vara iochmed att man har en hemsida så får man acceptera att personer är nyfikna.


Flertalet gånger har jag kontaktat uppfödare för att veta om någon katt som ska ha befunnit sig i dennes katteri, oftast är det när jag varit på jakt efter en hane och kollar bakåt i stamtavlan. Om jag inte ser katten på antingen inneboende katter eller på minnessidan så har jag mailat. Av de personer jag har mailat så har jag inte fått svar, i mina ögon lyser varningsflaggan. Vad har denna person att dölja? Vad har hänt med katten som den inte vill att jag ska veta? En gång fick jag en utskällning kanske man kan kalla det när jag undrade om en katt, denna uppfödare hade jag tidigare kontakt med med god ton, men jisses vad hon (ja det är mest kvinnor) flippade. Därefter bröts den kontakten.


I vårat katteri försöker jag vara så öppen som möjligt, kanske triviala saker inte noteras som vissa vill veta. Men som sjukdomar, första kullen föddes Sierra med gomspalt, vi trodde att vi kunde rädda henne men nu vet vi bättre. Hon somnade in hos sin mamma och syskon. I samma kull fanns Dallas som hade en minimal knick samt vid kastrering så var bara en kula ner, en liten oturskull. I samma kull fick Texas tyvärr avlivas efter fått skador som var för stora. I andra kullen så fick vi "otursbarnet" Arizona som vi fortfarande inte vet vad som har hänt henne, men detta ligger på den första ägaren som fortfarande inte gett oss kontaktuppgifter till dom nya ägarna. I senaste kullen fick Roscoe en stressknick och såldes senare till ett jättetrevligt par i Göteborg. Vid ombesiktningen så var dock svansen u.a.


Kommer fortfarande vara öppen med vad som händer här. På gott och ont, men jag agerar min info om mina katter som jag vill läsa om på andra katterier, alltså full öppenhet utan en massa hymmel

  • Comments(0)//blogg.lasadie.com/#post63