Kattbloggen

Kattbloggen

Om Kattbloggen

Denna blogg kommer handla om katterna först och främst. Sen kommer det säkert dyka upp andra saker, varför begränsa sig =)

Custer

KattungarPosted by S*LaSadie Thu, May 26, 2011 02:58:18
Custer är nummer två i kullen, han föddes tillsammans med Ruso och McKenzie i köket den 15 fabruari. Han kom en timme efter att Dakota hade kämpat med att trycka ut Ruso då kom i sätesbjudning och var stor! Så kanske skönt på ett sätt för Dakota att Custer var mindre. Man såg tydligt att han var just en kille ;) Han var lite loj men vi (jag och Dakota) fick igång honom och efter det har han vart en kämpe.


Under uppväxten var han inte den som tog för sig riktigt, han hamnade ganska omgående på efterkälken i viktligan. Han hade ju tre stora syskon att kämpa mot (Ruso, Roscoe och Fargo). Det verkade som han redan drog sig lite undan. När de började äta riktig mat så ville han bara ha mammas mat i mjölkbaren och vara tillsammans med henne och Arizona. Jag upplevde det inte som ett problem precis förrens de blev sex veckor och ansåg att han verkligen borde börja äta. Samt att den lilla grabben satt och bara kollade på när syskonen slängde sig över tallrikarna som maten serverades på. Mitt hjärta grät lite för honom, som om han ville vara med... men ville inte äta... Tyckte det var väldigt sorgligt på ett sätt. Jag försökte med köttfärs med eller utan äggula, det spottade han ut nästan lika fort som jag pillade i det. Funkade inte heller med mousse i olika formen, nej nej... det var samma visa där. Satte honom i knät flera gånger per dag och försökte lirka i honom mat. Vändpunkten kom när jag hade fixat i ordning kyckling till dom, lite resignerat så satte jag honom åter i knät och pillade i en liten bit kyckling, kom väl ner motvilligt, en till liten bit slank ner men då började han även slicka på fingrarna! Det har alltid varit ett tecken på intresse i mina ögon och då satte jag en bit mellan fingrarna och han började äta! Jippie! Efter det så lossnade hans hämningar, dock inte mot köttförs det har aldrig vart hans grej men efter det så har han provat allt i matväg. Han är den som först äter det som serveras av mina barfinspirernade maträtter jag gör åt som. Hjärta verkar han mest förtjust i, och kycklingvingar!


Ett lite mer utmanande problem är att han är blyg och lite rädd av sig. Funderar mycket på vad det beror på för när han inte åt riktig mat så var han inte alls sådär feg och rädd för det mesta... nått vända känns det som, fick mer energi? Även så försvann hans kärlek Arizona runt den tiden. Men Custer är en lite mer blygare kille än de andra som inte har problem att möta nya människor och bli buren. Med Custer får man luras och locka på för att kunna gosa med honom, eller om han sonika bestämmer att NU ska vi gosa. Arbetar mycket med honom, men det går väl sådär framåt. Han har blivit bättre, med tanke på att han kommer upp i soffan och sängen och vill gosa, men han är svår att få tag på när han inte kommer självmant ;)


Hur som helst så är Custer en herre som har en bestämd vilja och när han tycker om en så visar han det ordentligt :) Han är ordenligt grov och är väldigt vacker, tycker han ser perfekt ut. Bra storlek på öronen, kunde önska en bättre haka. Men han har stora tassar med bra benstomme och en lång svans och vackert mönster. Ser verkligen ut som en tiger :)

  • Comments(0)//blogg.lasadie.com/#post58