Kattbloggen

Kattbloggen

Om Kattbloggen

Denna blogg kommer handla om katterna först och främst. Sen kommer det säkert dyka upp andra saker, varför begränsa sig =)

Om Arizona

KatternaPosted by S*LaSadie Sun, May 22, 2011 01:43:40
Ska bara först och främst skriva att detta är enbart från mitt perspektiv eftersom jag inte får tag på Ari's förra ägare eller den nya så blir det så.


Som vissa kanske vet så tog vi hem Arizona då hon hade en strulig mage i sitt nya hem. Vi tog in henne cirka tre veckor innan Dakota skulle få sina kattungar. Anledningen varför vi tog hem henne var för att se om det var en beteendegrej eller om hon hade fått en fix idé plus att situationen inte höll i sitt nya hem. Här gick det superbra och hon gjorde sina behov där hon skulle plus att hon, efter hon insåg att kattungarna inte var så pjåkiga, var en jättebra kattungevakt. Hon och Custer var verkligen kompisar.


Arizona var här längre än vad vi önskat. Anser att hon borde åkt hem igen redan efter de tre veckorna då hon inte gjort ett enda misstag. Men pga anledningar jag fortfarande inte riktigt vet om så stannade hon kvar hemma hos oss, och till slut var hon väl här åtta veckor (iallafall runt omkring). Vill inte spekulera i varför, men om det var min katt skulle jag vilja ha hem henne så fort som möjligt.


När Arizona väl var hemma igen så började hon bajsa på fel ställen igen. Ägaren insåg att det kanske berodde på deras barn. Vid detta tillfälle hade vi bestämt att Ruso skulle stanna kvar hemma hos oss och vi kunde inte ta hem Arizona igen. Det skulle innebära alldeles för många vuxna katter plus kattungar.


Arizona annonserades ut igen på blocket. Jag såg inte själv annonsen för ja, jag var upptagen med annat. Men fick beskedet av ägaren att de skulle få besök av ett par från Ramnäs på måndagen (25/4). På måndagen så fick jag även beskedet att besöket gått bra och Ari skulle säljas till dem. Jag antog att försäljningen skulle ske inom några dagar men fick reda på att hon åkte samma dag. Bad ägaren att be de nya ägarna att kontakta mig för att jag vill gärna veta hur det går för Ari samt ha fortsatt kontakt.


På torsdagen fick jag ett samtal av en kvinna som var den person som köpt Arizona, hon bröt även så vet inte om hon förstod mig korrekt eller jag henne. Hon pratade först lite om kattklubb och att kanske ställa ut Arizona, vilket skulle vara trevligt tycker jag. Samtalet gick vidare och sen fick jag höra något som jag absolut inte ville höra. Pratade om att ta kattungar på Ari, jag sa då (ung.); Nej, jag tycker inte det är bra för Ari är för liten samt att hon har haft problem med magen. Den nya ägaren verkade då förvånad över att Ari's magproblem, vilket gjorde mig arg (igen). Sen pratade hon åter igen om kattungar och att släppa ut Arizona. Jag blev ännu mera chockad och sa då att hon inte skulle släppa ut Arizona och om hon vill ha kattungar så ska det ske på rätt sätt! Kände att jag fick en liten tidsfrist då jag sa att Arizona känner inte sin miljö än så att släpp inte ut henne än. Att gå ut i koppel med henne verkade inte intressant :P


Jag ville inte sluta prata, men var tvungen att gå så bad den nya ägaren att skriva ett mail till mig då min mailadress finns på stamtavlan. Hon sa att hon skulle göra det och hoppades då att vi kunde ta diskussionen via mail och få henne att inse att Arizona skall inte ingå i huskattsavel, samt att hon inte passar för det i mina ögon. Jag ringde direkt upp Arizonas första ägare för att prata med henne om vilka Ari hade hamnat hos, att hon inte tagit upp magproblemen samt att de första ägarna inte snappat upp det om avel. Fick inget svar och smsade snabbt, fick ett svar sedan var det tyst.


Nu har det gått nästan en månad efter jag fick samtalet och inget mail har kommit från den nya ägaren. Jag är orolig för hur det är med Arizona och hoppas att hon lever. Jag har smsat den första ägaren många gånger, bett om kontaktuppgifterna så jag kan prata med dem och vill veta hur det är med Ari. Men jag har inte fått svar... jag är förbannad och känner mig sviken av den första ägaren som jag betraktade som en vän. Vi har hjälpt henne mycket med Ari, men känns som vi inte fått tillbaka nått.

Jag har som sagt bett om kontaktuppgifterna men inte fått svar. Eftersom jag inte får svar så antar jag att hon inte har dom. Vilka annan anledning finns det? Undrar om ägarändringen har skett till SVERAK, men misstänker att det inte skett.


Det är flera saker som jag känner har gått fel.

*Arizona såldes alldeles för snabbt. Upplever att de såg henne som ett problem som måste försvinna snabbt. Vad är anledningen annars att hon såldes samma dag som paret från Ramnäs var på besök?

*Arizona såldes även okastrerad. Detta har jag dock fått "förklaring" på i ett av de sällsynta fall som jag har fått svar på ett sms. 'Arizona skulle inte klara av en kastrering' vilket är BS i mina ögon. Ari var frisk och stark, vägde över 3 kg samt att det var miljön och inte ett virus som orsakade hennes problem.

*Att de nya ägaren hade planer större än vad som sades. Detta kunde kommit fram vid en längre dialog och inte såldes till första bästa som ville ha henne.


Kommer fortfarande att oroa mig för Ari tills jag ser ett livtecken från henne och kommer fortsätta försöka få kontakt från första ägaren om nya ägarens nummer eller mail, samt att få pengarna från det vet.besök vi lånade ut till.


Om jag ser en annons på blocket med henne som mamma till en kattkull vet jag vad som kommer hända. Om hon säljs igen så kommer hon hit. Hon förtjänar mer än att hattas fram och tillbaka. Ari är både en tuff men försiktig tjej, vacker och snäll.


Den som vet var Ari är och hur jag kan få kontakt med den nya ägaren, tveka inte att höra av dig på min mail som finns på hemsidan. Hennes namn är S*LaSadie Arizona e 09 22 (cremetabby med vitt)

  • Comments(0)//blogg.lasadie.com/#post57