Kattbloggen

Kattbloggen

Om Kattbloggen

Denna blogg kommer handla om katterna först och främst. Sen kommer det säkert dyka upp andra saker, varför begränsa sig =)

Föreläsning

ÖvrigtPosted by S*LaSadie Mon, February 28, 2011 22:35:34
För kanske en månad sedan så fick jag ett mail från Lupus, märke med foder och annat jox där jag är med i en uppfödarklubb, att de skulle anordna en föreläsning för oss medlemmar. Föreläsningens ämne var "I väntans tider", alltså om hur katter och hundar går igenom löp, parning och förlossning. Den som föreläste var Liss-Marie från Strömsholm, region djursjukhuset, som har specialiserat sig i ämnet för katt och hund. Idag var dagen iallafall för föreläsningen och det var väldigt intressant! Visste det mesta men en del nya saker, fick iallafall bekräftat att de gången vi har fått hjälpa till att få ut kattungen (Boston kull två och Ruso kull tre) så har det varit befogat. För de har legat med halva ute och baken först så knips blodtillförseln till moderkakan åt och kattungen andas då in fostervatten. När vi har hjälpt dom ut så har det varit en del fostervatten som de fnyser ut som tur är... inte behövt slunga heller även om det vart nära. Men intressant var det och man fick lite mat och sånt av de som anordnade.


Kattungarna mår bra, är så stolt över Dakota och att alla kattungarna växer som de ska, några närmar sig 300 g vilket är bra när de bara är två veckor gamla. Ruso, Roscoe och Fargo är tre stora klumpar som verkligen tar plats i mjölkbaren medan Custer och McKenzie är lite mer försiktiga och timida :) Ashley är liten med som en buffel, hon piper och för liv när hon inte får som hon vill :)


De har börjat testa sina ben med, de är darriga men trevar sig fram. Dröjer inte länge förrens de skuttar omkring i bolådan. Den har en bra storlek för de första veckorna innan de får undersöka sovrummet, vilket är första rummet som de får vara i fram tills de kan sköta lådan, efter det så flyttar vi successivt ut dom mer och mer i lägenheten. Men det är ett par veckor fram tills dess :)


Tjingeling

  • Comments(0)//blogg.lasadie.com/#post54